Izsmalcināti-viegla franču sēņu krēmzupa

Gatavošanas gaita:

  1. Sēnes nomazgājiet un sagrieziet gabaliņos, sīpolus sakapājiet, ķiploku samīciet. Uzsildiet pannā 10 g sviesta un apcepiet sēnes, ķiplokus un sīpolus, kamēr nāks ārā sula. Sekojiet līdzi tam, lai sīpoli un sēnes nemainītu krāsu. Pievienojiet sāli un piparus.
  2. Dziļa kastroļa dibenā izkausējiet 1 ēdamkaroti sviesta, pievienojiet miltus un gatavojiet, enerģiski maisot, 2 minūtes.
  3. Lēnām ielejiet pienu ūdenī, nepārstājot maisīt, gatavojiet, kamēr mērce nesāks vārīties.
  4. Pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu. Tagad atstājiet dažus šampinjona gabaliņus dekoram, bet pārējos ielieciet kastrolī pie mērces. Gatavojiet 2 minūtes, tad sasmalciniet visu blenderī. Pievienojiet saldo krējumu, samaisiet.
  5. Gatavo krēmzupu salejiet traukos, dekorējiet ar šampinjoniem un pētersīļiem.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Leave a Comment