Gatavošanas gaita:
- Sēnes nomazgājiet un sagrieziet gabaliņos, sīpolus sakapājiet, ķiploku samīciet. Uzsildiet pannā 10 g sviesta un apcepiet sēnes, ķiplokus un sīpolus, kamēr nāks ārā sula. Sekojiet līdzi tam, lai sīpoli un sēnes nemainītu krāsu. Pievienojiet sāli un piparus.
- Dziļa kastroļa dibenā izkausējiet 1 ēdamkaroti sviesta, pievienojiet miltus un gatavojiet, enerģiski maisot, 2 minūtes.
- Lēnām ielejiet pienu ūdenī, nepārstājot maisīt, gatavojiet, kamēr mērce nesāks vārīties.
- Pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu. Tagad atstājiet dažus šampinjona gabaliņus dekoram, bet pārējos ielieciet kastrolī pie mērces. Gatavojiet 2 minūtes, tad sasmalciniet visu blenderī. Pievienojiet saldo krējumu, samaisiet.
- Gatavo krēmzupu salejiet traukos, dekorējiet ar šampinjoniem un pētersīļiem.
Labu apetīti!
Avots: adme.ru
Pages: 1 2