Ķirbju kotletes

Var būt ļoti grūti piespiest sevi ēst ķirbi putras vai biezeņa veidolā. Bet ķirbju kotletes ir kaut kas, ko mīl gan pieaugušie, gan bērni.

Ķirbis apgādā ķermeni ar vitamīniem C, E un B. Tas satur pektīnu, kalciju, karotīnu, dzelzi, cinka sāļus un varu. Pievienojot ēdieniem šo košo dārzeņu, jūs tos bagātināt.

Sastāvdaļas:

• 400 g vistas maltā gaļa
• 500 g ķirbis
• 2 ēdamkarotes milti
• 2 ēdamkarotes eļļa
• 1 sīpols
• Sāls, pipari, pētersīļi pēc garšas

Pagatavošana:

1. Notīra ķirbi. Sagriež gabaliņos un novāra. Nokāš ūdeni un ar blendera palīdzību sakuļ ķirbi.

2. Sajauc malto gaļu, smalki sagrieztu sīpolu, miltus, sāli, piparus. Eksperimentāli pierādīts, ka ar ķirbi vislabāk kombinēt vistas malto gaļu, jo pēc garšas tā ir visneitrālākā. Pērciet vai nu malto gaļu, vai vistas fileju. Un tad sasmalciniet to blenderī.

3. No iegūtās masas formējiet kotletes. Liec tās ar eļļu ietaukotā cepamajā formā. Un cep 30 minūtes 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī.

Gatavās ķirbju kotletes apkaisa ar zaļumiem un pasniedz karstas. Tās būs sulīgas un nesaldas, ar ļoti interesantu garšu.

avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment