1. Sagrieziet vistas fileju porciju gabaliņos. Sagatavojiet koka iesmus šašlikam, pirms tam turot tos ūdenī 15 minūtes. Tā tie neuzsūks gaļas sulu un tādējādi šašliks sanāks sulīgāks. Koka iesmu vietā var lietot garus makaronus.
2. Pievienojiet vistai visas marinādes sastāvdaļas. Droši eksperimentējiet – var pagatavot pavisam neparastu marinādi. Piemēram – pievienojot medu un sinepes.
3. Atstājiet vistu marinēties 30 minūtes ledusskapī.
4. Kabačus sagrieziet plānās strēmelēs. Apkaisiet tos ar sāli un ļaujiet nostāvēties 10 minūtes, lai tiktu vaļā no liekas sulas.
5. Uz iesmiem vienu pēc otra uzspraust trubiņā sarullētu kabaci un vistas gaļu. Var ietīt vistu iekš kabača un tikai tad spraust uz iesma – tā sanāk ļoti garšīgi. Gaļu spraudiet gar gaļas šķiedrām, tā gaļa būs sulīgāka.
6. Cepiet šašlikus uz vidēja uguns 10 minūtes, 5 minūtes no katras puses. Galvenais – nepārcepiet tos! Lai padarītu aromātu bagātāku – verdošā eļļā var pievienot smalki sagrieztu ķiploku.
Lielisks papildinājums šim šašlikam – krējuma-ķiploku mērce.
Labu apetīti!
Avots: takprosto.cc