Tradicionāls sicīliešu ēdiens, kuru ir jānobauda – Pasta alla Norma

Gatavošanas gaita:

  1. Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu un uz maza-vidēja uguns cepiet ķiploku. Kad tas ir kļuvis zeltains un sāka izdalīt smaržu, nolieciet to malā. Pievienojiet konservētos tomātus un ļaujiet tiem gatavoties 20 minūtes. Pievienojiet sāli, piparus un pusi no bazilika lapām. Pielejiet klāt ūdeni, ja tas sāk izkalst.
  2. Kamēr tomātu mērce gatavojas, uzvāriet ūdeni, pievienojiet sāli un spageti. Vāriet tos, līdz tie ir gatavi (sekojot spageti iepakojuma instrukcijai).
  3. Kamēr spageti gatavojas, sagatavojiet baklažānu. Vidējā pannā uz vidēja vai augsta uguns pievienojiet olīveļļu, apcepiet baklažānu gabaliņus līdz tie ir zeltaini-brūni. Kad tie ir apcepušies, pārlieciet baklažānu gabaliņus uz paplātes ar papīra dvieli, lai dvielis uzsūktu lieko eļļu. Apsedziet un turiet siltumā.
  4. Kad pasta ir gatava, pārlieciet to pannā ar tomātiem un kārtīgi samaisiet.
  5. Pievienojiet baklažānu, atlikušās bazilika lapas un ricotta salata sieru. Uzsmidziniet virsū olīveļļu un pasniedziet uz galda.

Labu apetīti!

Avots: sheknows.com

Leave a Comment