Tradicionāls sicīliešu ēdiens, kuru ir jānobauda – Pasta alla Norma

pasta-alla-norma-recipe

Pasta alla Norma radās Sicīlijā, Itālijā. Pastāv leģenda, ka tā tika nosaukta par godu 19. gadsimta itāļu operai. Šis ēdiens apvieno sevī mākslu un kulināriju. Tomātu mērce, baklažāns, baziliks un ricotta salata (var lietot arī feta vai brinzu) siers – galvenās šīs receptes sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa extra-virgin
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1 kārba konservētu tomātu
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 10 svaigas baziliku lapas
  • 1 liels baklažāns, sagriezts kubiņos vai riņķos
  • 400 grami spageti makaronu
  • ¼ glāze (vai vairāk) ricotta salata siera (var aizvietot to ar feta sieru vai brinzu)

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Leave a Comment