Gatavošanas gaita:
- Pannā vai kastrolī ar eļļu ielikt smalki sagrieztu ķiploku, sīpolus un čili piparu. Nedaudz „sautēt” tos eļļā uz maza uguns. Vēlams, lai tie nepārceptos un nekļūtu melni.
- Noņemt no tomātiem mizu, uzlejot uz tiem verdošu ūdeni. Ja tomātos ir balta serde, vēlams to izgriezt. Sagrieziet tomātus 4 daļās un pievienojiet tos pie ķiplokiem, sīpoliem un čili. Tālāk pievienojiet smalki sagrieztu seleriju. Sautējiet tomātus apmēram stundu.
- Pirms pasniegšanas uz galda, kastrolī pievienojiet karstu ūdeni, lai tomātu pasta kļūtu par zupu pēc konsistences. Maizi ar garozu sagriezt uz nelieliem gabaliņiem un iemetiet zupā. Pievienojiet sāli, dažas minūtes vāriet un tad izslēdziet plīti.
- Pievienojiet pavisam nedaudz olīveļļas jau gatavā zupā. Lai uzlabotu garšu, variet piebērt klāt nedaudz parmezāna! Dekorējiet šķīvi ar svaigām bazilika lapām.
Labu apetīti!
Avots: takprosto.cc
Pages: 1 2