Vistu un krusteniski sagriezto nelielo sīpolu ieliekam kastrolī, pievienojam lauru lapu. Ielejam 1,5 l ūdens, pievienojam sāli un vāram līdz sāk burbuļot. Samazinām uguni līdz minmumam, noņemam putas un vārām vēl 40 minūtes, pēc nepieciešamības noņemot putas.
Lielo sīpolu un burkānus sagriežam kubiņos. Pannā uz vidēja-liela uguns uzsildām 2 ēdamkarotes eļļas. Pievienojam sīpolu un burkānu, cepam, maisot, 3-4 minūtes. Tad noņemam no uguns.
Kartupeļus sagriežam kubiņos.
Gatavo buljonu izkāšam un atgriežam kastrolī. No vistas kauliem noņemam gaļu un sagriežam to nelielos gabaliņos vai vienkārši saplēšam gabaliņos ar rokām.
Sēnes sagriežam ne ļoti smalki. Ātri tos apcepam vairākas reizes uz liela uguns un nelielā eļļas daudzumā. Tas ir nepieciešams, lai labāk sajustu sēņu garšu.
Buljonā ieliekam kartupeļus, sīpolus un burkānus. Pēc nepieciešamības pievienojam sāli. Vāram uz vidēja uguns apmēram 10 minūtes. Pievienojam sēnes un vistu, kā arī smalki sagrieztu ķiploku. Vāram līdz pilnai dārzeņu gatavībai. Beigās pievienojam zaļumus, tad ļaujam zupai nostāvēties 10 minūtes ar aiztaisītu vāku.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru
[…] Lasi arī: Rudens zupa ar meža sēnēm un vistu (fotorecepte) […]