Paņemiet labu (300-500 g) cūkgaļas gabalu, kas Jums visvairāk patīk (kakls, šķiņķis utt.). Uzklājiet foliju, virsū uzlieciet gaļu. Apsmērējiet gaļu ar olīveļļu, sāli un pipariem pēc garšas. Pagrieziet gaļu uz otru pusi un atkārtojiet to pašu.
Uzmanīgi ietiniet gaļu folijā.
Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem uz 30 minūtēm.
Tad samaziniet temperatūru līdz 120 grādiem un cepiet gaļu vēl 1-1.5 stundu. Viss noslēpums ir ilgā gaļas apstrādē nelielās temperatūrās. Ja pietiks pacietības, gaļu varat vēl ilgāk cept.
Acīmredzami gaļai nebūs nekādas garšas, tāpēc mēs to nemarinējam. Tamdēļ ir domāta bieza mērce. Ļoti smalki sagriežam sīpolu un 3-4 ķiploka daiviņas.
Nelielā kastrolī savienojam tomātu mērci, medu, 2-3 ĒK sinepju. Brūno cukuru (var arī parasti, 3 ĒK)
Tad nedaudz etiķa (labāk balto vīna etiķi vai rīsa etiķi), 250 g alus vai kolas.
Tālāk pievienojiet kastrolī sīpolu un ķiplokus. Uzliekat uz plīts uz vidēja uguns un vāriet apmēram 1-1.5 stundas.
Ideja ir tajā, lai iegūtu ļoti biezu mērci. Procesā vara pievienot nedaudz sojas mērci vai ūdeni. Jūs iegūsiet biezu, glancētu, viendabīgu mērci. To var uzglabāt dažas nedēļas aizvākotā burkā.
Paralēli pagatavosim salātu.
Sagriežam marinētos gurķus, sīpolus – visu pēc Jūsu garšas. Smalki sakapāsim zaļumus (pētersīļus, koriandru, baziliku).
Sajaucam visu ar konservēto kukurūzu (labāk saldo, šķidrumu izlejiet). Samīcām ķiploku.
Pievienojam nedaudz olīveļļas un etiķa.
Gaļu izņemam no folija tieši pirms pasniegšanas. Šeit mums nav vajadzīgs nazis – gaļu ir ļoti viegli sadalīt ar rokām. Dāsni apsmērējiet to ar biezu mērci un pasniedziet ar svaigiem zaļumiem un salātu.
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru