Restorāns Jūsu mājās – viegli pagatavojama glazēta cūkgaļa ar kukurūzas salātiem (fotorecepte)

1

Paņemiet labu (300-500 g) cūkgaļas gabalu, kas Jums visvairāk patīk (kakls, šķiņķis utt.). Uzklājiet foliju, virsū uzlieciet gaļu. Apsmērējiet gaļu ar olīveļļu, sāli un pipariem pēc garšas. Pagrieziet gaļu uz otru pusi un atkārtojiet to pašu.

DSC02034

Uzmanīgi ietiniet gaļu folijā.

DSC02035

Ieslēdziet cepeškrāsni uz 180 grādiem uz 30 minūtēm.

DSC02043

Tad samaziniet temperatūru līdz 120 grādiem un cepiet gaļu vēl 1-1.5 stundu. Viss noslēpums ir ilgā gaļas apstrādē nelielās temperatūrās. Ja pietiks pacietības, gaļu varat vēl ilgāk cept.

DSC02023

Acīmredzami gaļai nebūs nekādas garšas, tāpēc mēs to nemarinējam. Tamdēļ ir domāta bieza mērce. Ļoti smalki sagriežam sīpolu un 3-4 ķiploka daiviņas.

DSC02025

Nelielā kastrolī savienojam tomātu mērci, medu, 2-3 ĒK sinepju. Brūno cukuru (var arī parasti, 3 ĒK)

DSC02026

Tad nedaudz etiķa (labāk balto vīna etiķi vai rīsa etiķi), 250 g alus vai kolas.

DSC02027

Tālāk pievienojiet kastrolī sīpolu un ķiplokus. Uzliekat uz plīts uz vidēja uguns un vāriet apmēram 1-1.5 stundas.

DSC02044

Ideja ir tajā, lai iegūtu ļoti biezu mērci. Procesā vara pievienot nedaudz sojas mērci vai ūdeni. Jūs iegūsiet biezu, glancētu, viendabīgu mērci. To var uzglabāt dažas nedēļas aizvākotā burkā.

DSC02037

Paralēli pagatavosim salātu.

DSC02038

Sagriežam marinētos gurķus, sīpolus – visu pēc Jūsu garšas. Smalki sakapāsim zaļumus (pētersīļus, koriandru, baziliku).

DSC02041

Sajaucam visu ar konservēto kukurūzu (labāk saldo, šķidrumu izlejiet). Samīcām ķiploku.

DSC02042

Pievienojam nedaudz olīveļļas un etiķa.

m1-4

Gaļu izņemam no folija tieši pirms pasniegšanas. Šeit mums nav vajadzīgs nazis – gaļu ir ļoti viegli sadalīt ar rokām. Dāsni apsmērējiet to ar biezu mērci un pasniedziet ar svaigiem zaļumiem un salātu.

Labu apetīti!

Avots: andychef.ru

Leave a Comment