Neticami garšīgi ziedkāposti, kurus Jūs nekad neesat ēduši

preview-650x341-98-1461914859

Pasaulē ir miljoniem recepšu, kas pamāca, kā cept ziedkāpostus.. un lielākā daļa no tām sākas ar vārdiem -sadaliet ziedkāpostu galviņu rozetēs.

Bet vai Jūs esat mēģinājuši pagatavot veselu ziedkāpostu galviņu?

Sastāvdaļas:

1 ziedkāposta galviņa

1 ēdamkarote eļļas (olīveļļas vai jebkādas citas)

1 ½ glāzes grieķu jogurta

Lasi arī: Šādus salātus ar bietēm tu vēl nebūsi gatavojis! Sulīgi, garšīgi, pikanti salāti

1 laims vai citrons, sagriezsts miziņās un izspiests

2 ēdamkarotes čilī pulvera

1 ēdamkarote ķimeņu

1 ēdamkarote samīcīta ķiploka

1 tējkarote karija pulvera

1 tējkarote melno piparu

2 tējkarotes sāls

 

Šķir otru lapu, lai redzētu ēdiena pagatavošanas gaitu

 

 

Gatavošanas gaita:

Sasildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem un apsmidzināt cepamtrauku ar eļļu.

Nomazgāt ziedkāpostu, nogriezt ziedkāposta kātu, lai nebūtu lapu.

Dziļā bļodā sajaukt kopā jogurtu, laima (vai citrona) sulu, čili pulveri, ķimenes, ķiploku, kariju, sāli un piparus.

Mērces bļodā ielikt ziedkāpostu, vienmērīgi pārklājot to ar marinādi.

Uz cepamtrauka izlikt ziedkāpostu un cept 30 līdz 40 minūtēm, līdz tā galviņa ir viegli brūna. Pateicoties marinādei, ap ziedkāpostu izveidosies pievilcīga garoza.

Ļaut ziedkāpostam atdzist 10 minūtes. Pasniegt ar salātiem un dārzeņiem.

 

Bon appetit!

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment