Oriģināli salāti ar aknām un bietēm sniegs īstu garšas svētlaimi.
Sastāvdaļas:
• 2 bietes
• 300 g vistas aknas
• 1 sīpols
• 2 burkāni
• 3 olas
• 2 marinēti gurķi
• Majonēze pēc garšas
Pagatavošana:
Vāra vistas aknas nedaudz sālītā ūdenī 10 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos. Vāra bietes un burkānus, pēc tam novāra olas. Sīpolu un marinētus gurķus sagriež kubiņos.
Novārītas olas, burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves. Lielā traukā veido salātu kārtas: bietes, majonēze, aknas, majonēze, sīpols, majonēze, burkāni, majonēze, gurķi, sarīvēta ola, majonēze un pēdējā slāni bietes un majonēze.
Ievietojam salātus ledusskapī uz 1-1,5 stundām, lai tie labi ievilktos.
Kā variantu jūs varat izmantot tītara aknas, bet tās nevajadzētu griezt salmiņos, bet gan sarīvēt uz rupjas rīves, samaisīt ar majonēzi un tādā veidā veidot aknu slāni.
Tāpat var vēl pievienot smalki sagrieztas dilles un pētersīļus, tad salāti iegūs daudz svaigāku garšu.
avots: vranya.net