Gatavošanas gaita:
- Kārtīgi nomazgājiet apelsīnus un aplejiet tos ar verdošu ūdeni, jo šos augļus vienmēr apstrādā ar speciālām vielām, lai tie ilgāk saglabātos. Sagriezt augli uz 4 daļām. Mīkstumu var apēst vai atstāt citu ēdienu gatavošanai. No miziņas nepieciešams nogriezt iekšējo balto slāni, jo tas piešķirs rūgtumu ievārījumam.
- Tagad miziņas nepieciešams sagriezt strīpās un ielikt bļodā. Ielejiet tās aukstā ūdenī, lai tie dažas stundas vai pat diennakti samirktu. Būtu lieliski, ja Jūs dažas reizes mainītu ūdeni. Tad patiešām ievārījumā nebūs iespējamās rūgtuma piegaršas.
- Kamēr miziņas ir ūdenī, tās nedaudz sačokurosies, bet tas mums arī ir vajadzīgs.
- Izlejiet ūdeni un paņemiet izturīgu diegu ar adatu. No miziņām ir jāizveido spirāles, un, caurdurot tās ar adatu, izstiept caur tām diegu, lai iegūtu savdabīgas krelles.
- Ielieciet „krelles” kastrolī, ielejiet aukstu ūdeni un vāriet uz vidēja uguns vidēji 20 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās. Tad karsto ūdeni izliet un vēlreiz ieliet aukstu ūdeni. Tādu procedūru ir jāveic četras reizes.
- Izņemiet miziņas un ļaujiet liekajam ūdenim notecēt.
- Kastrolī ielejiet 300 ml ūdeni un ieberiet cukuru. Uzlieciet uz plīts līdz sīrups sāk vārīties. Ielieciet tajā miziņas bez diegiem un vāriet apmēram 30 minūtes.
- Ļaujiet ievārījumam no apelsīnu miziņām pilnībā atdzist. Tad pievienojiet klāt citrona sulu un vēlreiz vāriet 30 minūtes.
Labu apetīti!
Avots: takprosto.cc
Pages: 1 2