Aivas ievārījums

Sastāvdaļas:

• 2,5 kg aivas
• 2 glāzes ūdens
• 300 g cukurs

Pagatavošana:

1. Nomazgāto aivas sagriež ceturtdaļās, noņem sēklas. Atlikušo mīkstumu sagrieziet mazākos gabalos, ielieciet katlā, pēc tam ielejiet ūdeni.

2. Lieciet katlu uz vidējas uguns, uzkarsējiet saturu līdz vārīšanās temperatūrai. Gatavojiet, laiku pa laikam maisot, līdz ūdens iztvaiko. Pievienojiet cukuru.

3. Vāra, līdz aivas mīksta un cukurs izšķīst. Noņemiet katlu no uguns, sablendējiet aivu masu.

4. Iegūto masu atkal uzvāra un nekavējoties ielej sterilizētos burkās. Burkas aizver, apgāžas, aptin. Atstāj atdzist.
Papildus lieliskajai garšai, aivu ievārījumam ir arī spēja uzlabot gremošanas, kā arī sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Labu ēstgribu un esi vesels!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment