Kā sālīt krimildes, lai tās būtu kraukšķīgas

Apetelīgās sēnes var pagatavot gan karstā gan aukstā veidā.

Kā pagatavot krimildes.

Sākumā pārlasiet sēnes un izmetiet bojātās. Ja esat lasījuši paši, neatstājiet tās, par kurām esiet šaubījušies.
Iemērciet krimildes aukstā ūdenī uz 2-3 dienām. Pa virsu uzlieciet slogu, piemēram šķīvi, lai visas sēnes vienmērīgi būtu šķidrumā.

Šajā laikā vairākas reize nomainiet ūdeni. Šāda mērcēšana palīdzēs tikt vaļā no rūgtenās garšas. Nomazgājiet sēnes tekošā ūdenī un notīriet visus netīrumus ar švammītes vai zobu birstes palīdzību. Lielākās sēnes sagrieziet divās vai četrās daļās, mazākās atstājiet veselas. Ja vēlaties, varat nogriezt kātiņus.

Sālīšanai izmantojiet emaljētus vai stikla traukus.

Kā sālīt krimildes ar karsto paņēmienu

Sastāvdaļas:

1 kg krimildes;
2 l ūdens + vēl mazliet ( pēc vajadzības);
6 ēdamkarotes sāls;
3-5 melnie pipari;
2 ķiploku daiviņas;
1 diļļu ziedkopa.

Pagatavošana

Salieciet sēnes katliņā. Pusi no sāls izšķīdiniet 1 l ūdens un aplejiet sēnes. Uzvāriet un uz vidējas uguns vāriet apmēram 5 minūtes. Nokāsiet krimildes un atdzesējiet.

Citā katliņā uzvāriet atlikušo ūdeni un sāli. Atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.

Burkas dibenā ielieciet piparus, ķiplokus, tad lieciet sēnes un pa virsu dilles. Aplejiet to visu ar marinādi un atstājiet uz nakti. Ja nepieciešams, no rīta pievienojiet ūdeni, lai tas būtu līdz trauka augšai. Glabājiet ledusskapī.

Šķir nākošo lapu un lasī otru sālīšanas veidu

Leave a Comment