Vīnogu džems

Starp rudens augļiem vīnogas izceļas ar augstu cukura daudzumu, kas viņas padara ne tikai garšīgas, bet arī barojošas.

Vīnogas ir lielisks rotājums desertiem, no tām pagatavojama lieliska sula vai mājas vīns, želeja u.c. produkti. Vīnogu džems būs lielisks papildinājums pie saldiem konditorejas izstrādājumiem, bet vienlaikus derēs arī kā mērce gaļas un siera ēdieniem.

Konservēt var gan gaišās, gan tumšās vīnogas. Tajā pašā laikā tumšajam vīnogu ievārījumam ir lielāka uzturvērtība resveratrola bagātīgās klātbūtnes dēļ – viela, kas aizsargā mūsu artērijas no aizsprostošanās. Sirds funkcijai nepieciešams vīnogās esošais kālijs un šķiedra, bet organiskās skābes uzlabo gremošanu. Nodrošiniet sevi ar vitamīniem un minerālvielām ziemā, sagatavojot vairākas burkas aromātisko kārumu.

Sastāvdaļas:

2 kg tumšās vīnogas

1 kg cukurs

Pagatavošana:

1.Nomazgā vīnogas, pārbaudi vai nav palikuši vīnogu kātiņi un izņem sabojātās ogas. Vīnogas saber katlā kopā ar cukuru.

2. Samaisi vīnogas ar cukuru un uzliec uz vidējas uguns. Sildi šo masu, kamēr nesāk vārīties, tad noņem no uguns un atdzesē.

3. Atdzisušo vīnogu masu izkās caur sietu, vīnogu mizas izmet, bet biezeni ielej atpakaļ katlā. Kad sāk vārīties, turpini vārīt vēl 30 minūtes.

4. Sterilizē burkas un vāciņus, pārlej džemu un pēc 10 minūtēs aiztaisi vākus. Burkas apgriez otrādi, apsedz tās un atstāj šādā stāvoklī diennakti. Nākamajā dienā ievieto vēsā vietā uzglabāšanai.

Jūs varat variēt ar vīnogu džema recepti, pievienojot augļus pēc savas gaumes – ābolus, ķiršus, banānus, upenes, ērkšķogas. Džems būs vēl garšīgāks, ja pievienosi kanēli, vaniļu, kardamonu vai ingveru. Izbaudi rudenī un ziemā vīnogu džemu, vienlaikus nodrošinot organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un aizsargājot to no saaukstēšanās!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment