Bumbieru vārītais iebiezinātais piens

Iebiezināts piens ir iecienīts cienasts kopš bērnības un viens no labākajiem desertiem.

Mājās gatavots iebiezināts piens vai veikalā iegādājams – katram no šī produkta veidiem ir savi cienītāji un daudz izmanto šo produktu ēdienu gatavošanā. Mēs esam pārliecināti, ka jūs noteikti neesat izmēģinājis bumbieru iebiezināto pienu, tāpēc iepazīstieties ar vienkāršu šī dievišķi gardā salduma recepti!

LASI VĒL: Ķirbju krēms

Bumbieru iebiezināto pienu vislabāk var iegūt no trekna piena, vēlams mājas. Receptē norādītie 5 kg bumbieri paredzēti ar iepriekš nomizotu mizu un izņemtu serdi. Jums vajadzēs apmēram spaini veseli nepārstrādāti augļi, lai iegūtu pareizo izejvielu daudzumu.

Sastāvdaļas:

5kg bumbieri
3 kg cukurs
3 litri piens
1 tējkarote soda

Pagatavošana:

1. Nomizotos bumbierus sagriež mazos kubiņos, liek pannā, pievieno cukuru un 30 minūtes vāra uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot.

2. Pēc pusstundas vārīšanās maisa biežāk – ik pēc 5 minūtēm un regulāri noņem putas. Pēc stundas katlā augļiem vajadzētu izdalīt daudz sulas.

3. Izšķīdiniet sodu pienā un ielejiet bumbieros, noņemiet katlu no uguns un samaisiet saturu. Tad nolieciet katlu uz lēnas uguns un vāriet vēl 4 stundas. Piens sāks atdalīties no sulas kunkuļu veidā. Neuztraucieties, tam tā vajadzētu būt. Ik pa laikam noņemiet putas.

LASI VĒL: Karaliskais ābolu pīrāgs: satriecoši garšīgs

4. Ļaujiet iebiezinātajam pienam nedaudz atdzist, pēc tam sasmalciniet vārītos bumbierus ar rokas blenderi līdz vienmērīgai, gludai masai, tad uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdziet siltumu. Ielejiet kārumu sterilizētās burkās, uzlieciet vāciņus, ietiniet burkas siltā sega. Pēc atdzesēšanas uzglabāt aukstumā.

No norādītā sastāvdaļu daudzuma tiek iegūti aptuveni 6 litri pašdarināta iebiezinātā piena. Dabīgais un veselīgais bumbieru kondensētais piens ir piemērots biskvīta kūkām un pankūkām. Deserta garša atgādina vai nu augļu īrisu, vai iebiezinātu pienu ar bumbieru aromātu.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment