Klasiskā lazanja (fotorecepte)

hyybfswecl0

Gatavojam Boloņas mērci. Izkausējiet sviestu pannā, sakapājiet sīpolus un apcepiet līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienojiet malto gaļu, samaisiet un, kad tā mainīs krāsu, ieberiet garšvielas, pievienojiet pastu un tomātus, gatavojiet 5-10 minūtes. Mērcei ir jābūt šķidrai, lai tā iesūktos lazanjas plāksnes.

4i-mkwn33iw

Gatavojam bešamelas mērci. Uzsildām pienu. Izkausējam sviestu kastrolī, ieberam miltus un gatavojam, maisot, līdz iegūstam viendabīgu masu. Ielejiet pusi no piena, kārtīgi samaisiet, pievienojiet garšvielas un gatavojiet līdz tā sabiezē. Ielejiet atlikušo pienu, atkal samaisiet līdz viendabīgai masai.

 

Veidojam lazanju. Taisnstūra formā ielejiet nedaudz bešamela mērci, uzklājiet sausās lazanjas plāksnes, ielejiet boloņas mērci, pievienojiet rīvēto sieru un atkal bešamela mērci. Atkārtojiet šīs darbības 3-4 reizes. Virsmu dāsni noklājiet ar bešamelas mērci un apkaisiet ar sieru. rdvogcopaik

Cepiet lazanju apmēram 1,5 stundu 180 grādos. Pirms to sagriezt, atdzesējiet to 15-20 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment