Igauņu „Kūdras pīrāgs” jeb Turbakook (fotorecepte)

46150-ed4_wide

Šis pīrāgs noteikti piesaista uzmanību ar savu vienkāršību un ātrumu.. Ar to tiks galā par kulinārs-iesācējs. Bet garša! Garša ir vienkārši lieliska – maiga, ar kraukšķīgu virsu, biezpiena suflē un mīkstu pamatni..

Recepte ir paredzēta 23 cm lielai formai, kas ir noklāta ar cepamo papīru un ieziesta ar sviestu.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 400 g miltu
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 250 g auksta sviesta
  • 70 g cukura

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 1 g vaniļas
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • 150 g 21% skāba krējuma

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment