Dārzeņu universālā garšviela. Pagatavo to pati!

Visi ir pazīstami ar veikalos nopērkamajām universālajām garšvielām, kas ir neaizstājamas produkts visu cauru gadu. Tās pievieno pie buljona, zupām, mērcēm, ragū, vārītiem kartupeļiem, makaroniem, pelmeņiem, vienvārd sakot – teju visam.

Veikalā nopērkamo garšvielu ievērojamais trūkums ir tas, ka ražotāji bieži papildina šādu dārzeņu sajaukumu ar garšas pastiprinātājiem, konservantiem, mākslīgām garšām un palmu eļļu. Bet ir risinājums – jūs varat gatavot absolūti drošu un turklāt noderīgu garšvielu bez problēmām mājās.

Žāvēti dārzeņi ir pat garšīgāki nekā svaigi, tie saglabā visus noderīgos mikroelementus, šķiedrvielas un vitamīnus. Malti dārzeņi ievērojami bagātina produktu garšu. Dabisko dārzeņu garšvielu ir vieglāk un ātrāk pagatavot, ja dārzeņus ievieto elektriskā žāvētājā (dehidratorā), taču jūs varat izmantot arī krāsni.

Sastāvdaļas:

1 selerijas kāts

2 sīpoli

1 ķekars pētersīļi

2 burkāni

10 ķiploku daiviņas

Pagatavošana:

1.Nomizojiet selerijas sakni, burkānus, sīpolus, ķiploku. Nomazgājiet pētersīļu ķekaru un nosusiniet ar papīra dvieli. Ar asu nazi sagrieziet dārzeņus plānās šķēlēs (2-3 mm).

2. Ielieciet seleriju un burkānus uz elektriskā žāvētāja apakšējiem līmeņiem, kur temperatūra ir nedaudz augstāka. Ķiplokus, sīpolus un zaļumus augšējā līmenī.

3. Uzlieciet ierīcei vāku, iestatiet temperatūru līdz 40 grādiem un žāvējiet dārzeņus 12-18 stundas. Uzmaniet zaļumus, jo tie ātrāk izžūst. Nodalījums ar to būs jānoņem, tiklīdz pētersīļi ir pilnībā izžuvuši.

4. Pilnībā izžāvētus dārzeņus ielieciet blenderī un lielā ātrumā sasmalciniet. 2 stundas nosusiniet masu uz papīra dvielīša, lai garšviela nesapūstu.

5. Pārber garšvielu tīrā sausā burkā un uzliec vāciņu.

Tagad jums vienmēr būs sava garšviela. Brīnišķīgi aromātiska garšviela, ielikta skaistā burkā, var būt lielisks suvenīrs draugiem un radiem. Jūs varat arī žāvēt dārzeņus cepeškrāsnī ar atvērtām durvīm tajā pašā temperatūrā. Negatīvie ir tas, ka tas patērē enerģiju, ir neērti, un dārzeņu gatavības pakāpe būs jānosaka pašam.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment