Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls 2019

5-8.septembrim Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2a

Tuvojas septembris – tas nozīmē, ka sesto gadu pēc kārtas Rīga uz laiku atkal kļūs par Eiropas profesionālās leļļu mākslas galvaspilsētu! Šogad sākam jaunu festivāla posmu, kurā vēlamies atkāpties no tradicionālā leļļu mākslas izstāžu formāta. Mūs interesē profesionālās leļļu mākslas kopsakarības ar citām mākslas nozarēm un tās vieta laikmetīgās mākslas nišā.

Mūsu festivāla izstādē, kuras tēma ir “PARADĪZES PUTNU DĀRZS” piedāvāsim iespēju iepazīt gan klasisko, gan avangarda mākslu, tikties ar Latvijas floristiem un unikālās Annas Koku skolas pārstāvjiem! Sumināsim Latvijas izcilo tekstila mākslinieci Edīti Pauls-Vīgneri nozīmīgā dzīves jubilejā.

Šogad priecāsimies par Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Austrālijas, Japānas, ASV 60 profesionālu mākslinieku veidotajiem darbiem, tādās mākslas nozarēs, kā – figurālā māksla, vides dizains, glezniecība, grafika, papīra māksla, stikla māksla, koktēlniecība, tekstilmāksla, metāla māksla, videoprojekciju māksla. Sadarbībā ar Latvijas Floristu Apvienību tiks rīkots konkurss, kurā piedalīsies 10 Latvijas floristu veidoti kompozīcijas darbi. Savu favorītu izvēlēsies gan mākslinieku žūrija, gan izstādes apmeklētāji.

Tikai četras dienas rīdziniekiem un tās viesiem būs iespēja redzēt unikālas Krievijas izcilāko profesionālās leļļu mākslas pārstāvju Aleksandras Hudjakovas, Svetlanas Rumjancevas, Olgas Sukač, Ingas Ivaščenko, Natālijas Lopusovas-Tomskajas, Vladimira Gvozdeva un citu radošās leļļu mākslinieku apvienības DOLLART.RU autoru darbus. Nepalaidiet garām iespēju tikties ar māksliniekiem un redzēt profesionālās leļļu mākslas paraugdarbus!!!

Priecājamies par mūsu Igauņu kolēģu ekspozīciju – paldies studijas “14” vadītājai Tatjanai Mohrakovai, kā arī Viive Noor, Juri Mildeberg, Marianna Ratinen, Svetlana Aleksējeva un citiem. Šogad ienākot muzeja izstāžu zālē jūs sagaidīs Karinē Paronjanc gaisīgo ziedu gleznu pasaule un Latvijas mākslinieku – Edītes Pauls-Vīgneres, Dzintras Vilkas, Jāņa Straupes, Andas Munkevicas, Svetlanas Saveļjevas, Andas Poikānes, Sabīnes Ogas, Ineses Līnes ,Modra Svilāna, Artas Ozolas-Jaunarājas, Jura Upenieka, Vara Dzērves, Ivetas Pērkones, Svetlanas Saveļjevas, Maijas Rezenbergas, Kristīnes Kliginas un citu mākslinieku darbi. Īpaši veidotās projekcijās varēs iepazīt seno Japānas, ASV, Vācijas, Austrālijas mākslu veltītu putniem un ziediem. Atpūtas brīdī būs iespēja nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus , par ko parūpēsies kafejnīca”Mierā”.

Kā ik gadu festivāla ietvaros piedāvāsim daudzveidīgu kultūras programmu, festivāla dalībnieku prezentācijas, meistarklases, patīkamu vidi, kurā var ne tikai uz brīdi aizmirst par ikdienas rūpēm un atpūsties, bet arī iepazīt mākslas daudzveidību, satikt domubiedrus un mākslas darbu autorus, izcilus sava amata meistarus, bagātināt savu iztēli un gūt iedvesmu radošam darbam, kā arī iepazīt Latvijas dzelzceļa muzeja interesanto ekspozīciju. Izstādes laikā būs iespēja darbus iegādāties vienojoties ar autoriem. Sīkāka informācij būs pieejama INFO centrā.

Izstādes darba laiki:

5.septembrī no 11.00 -17.00, 6.,7.septembrī no 10.00 – 19.00, 8.septembrī no 10.00-18.00.

Festivāla programma un cita informācija – mājas lapās :www.dollart.lv, www.railwaymuseum.lv, facebook-dollart riga 2019 ,kā arī citās sociālajās vietnēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment