Āboli ir vitamīnu avots un vienkārši garšīgi augļi. Bet daudz augļu pēc tam, kad nokrīt, kļūst nederīgi glabāšanai. Ko darīt? Šajā situācijā jums palīdzēs šī brīnišķīgā recepte.
Receptes noslēpums ir piparmētrās, kas svaigo ābolu kompota garšu padara neticami spilgtu un oriģinālu. Šī kombinācija ir lieliski atsvaidzinoša un sniedz enerģiju.
Āboli mēdz palikt tumši. Lai saglabātu ābolu dabisko krāsu, jums tie jāsagriež ūdens spainī. Sastāvdaļas aprēķinātas priekš trīs 3 litru burkām.
Sastāvdaļas:
3 kg āboli
3 glāzes cukurs
1,5 l ūdens
0,5 ķekars piparmētra
1 šķipsniņa citronskābe
Pagatavošana:
1.Nomazgā ābolus un sagriez gabalos, ievieto traukā ar ūdeni. Sterilizē burkas.
2. Uzliec vārīties ūdeni. Blīvi saliec ābolus burkās, pa virsu uzliec katrai burkai 3 piparmētru lapas.
3. Aplej ābolus ar vārītu ūdeni. Ūdens var aiziet vairāk, jo viss atkarīgs no tā, cik pilnas ir burkas. Ļauj nostāvēties 10 minūtes, atkal ielej katlā ūdeni un uzvāri, pievieno cukuru un citronskābi.
4. Pēc tam, kad ūdens sācis vārīties, izslēdz plīti, bet katlu atstāj vēl uz plīts 15 minūtes. Gatavo sīrupu salej burkās, aiztaisi tās ar sterilizētiem vāciņiem, apgriez otrādi un ietin segās līdz pilnīgai atdzišanai.