Ātrais ievārījums no ogām – maz pūļu, bet visi vitamīni ir uz vietas

Gatavošanas gaita:

  1. Gatavās ogas izšķirojiet un uzmazgājiet (no ķiršiem izņemiet kauliņus). Ieberiet cukuru un atstājiet uz nakti ledusskapī.
  2. No rīta ogu bļodu uzlieciet uz neliela uguns un, maisot, vāriet. Pēc vārīšanās pievienojiet citrona sulu un vāriet vēl 5 minūtes.
  3. Salejiet karstu ievārījumu sterilizētās burkās un aizvākojiet. Visērtāk ir lietot 250 ml lielas burkas.
  4. Aizvākotās burkas ar ievārījumu apgrieziet un ietiniet ar dvieli uz dažām stundām līdz atdzišanai.

No avenēm, zemenēm un jāņogām sanāk 1l ievārījuma, no ķiršiem – 1,6l (jo ir daudz sulas).

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Leave a Comment