Vista ar ķirbi. Sātīgi un ļoti garšīgi!

Ķirbis ir rudens karalis: spilgts, sātīgs, salds, sulīgs, tas sader ar lielāko daļu dārzeņu. Tas var būt par pamatu priekš ragū, krēmzupām, putrām, pīrāgiem un lieliski iederēsies daudzos ēdienos.

Mēs padalīsimies ar vienkāršu, bet veiksmīgu recepti kā pagatavot ķirbi ar vistu – šādu ragu gatavo Izraēlā. Nav jābrīnās! Šo dārzeni sāka audzēt vēl pirms kartupeļiem gandrīz visās pasaules malās, bet tikai Eiropā tas parādījās 19. gs. Tradicionālā ebreju receptē ķirbi sarīvē vai sagriež šķēlītēs, bet tas ir gaumes jautājums.

LASI VĒL: Ķirbis ar tofū. Garšos ne tikai veģetāriešiem un vegāniem

Sastāvdaļas:

• 500 g ķirbis
• 30 g speķis
• 500 g vistas fileja
• 500 g kāposti
• 2 sīpoli
• Malti melnie pipari pēc garšas
• Sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Sagrieziet speķi un apcepiet uz pannas.

2. Pannā, kur ir speķis, apcep sagrieztu sīpolu, pēc tam pievieno sagrieztu vistas fileju. Ērtības labad ir vislabāk ņemt vistas fileju, jo to ir ātrāk pagatavot, bet var izmantot arī citas vistas daļas, jo tad ragu sanāks sulīgāks.

3. Sagrieziet kāpostu un pievienojiet sīpoliem un vistai. Sautējiet 15 minūtes līdz nepilnam gatavības stāvoklim (var pievienot 50 ml ūdens).

4. Sagrieziet ķirbi kubiņos vai resnos salmiņos un pievienojiet pārējām sastāvdaļām. Sautējiet zem vāka, kamēr ķirbis nekļūst mīksts, bet pēc tam pievienojiet garšvielas.

LASI VĒL: Ķirbju krēms

Pateicoties savai maigajai un neuzbāzīgajai garšai, ķirbis sader ar visdažādākajām garšvielām, vēl jo vairāk, pavāri rekomendē tās aktīvi izmantot. Ķirbis lieliski saderēs ne tikai ar vistas gaļu. Bet arī ar cūkgaļu (taču šajā receptē ir labāk atteikties no liellopa gaļas izmantošanas). Ragu ar ķirbi ir pilnvērtīgs ēdiens, tāpēc pietiek ar to, ka to pasniedz kopā ar smaržīgu maizes gabalu.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment