Ķirbju krēms

Pienākusi ķirbju sezona, un pilnā sparā tiek meklētas labākās receptes tā pagatavošanai. Desertu un pareiza uztura fani noteikti novērtēs mūsu piedāvāto gardumu. Jūs varat atļauties šādu vājību.

Spilgta krāsa un oriģināla garša ir jebkura ķirbju ēdiena vizītkarte, un tikai dažas vienkāršas darbības padarīs to neiedomājami apetelīgu. Bērnu ballītēs deserti ar ķirbju krēmu pazūd pirmie, jā, un arī pieaugušie priecājas par šādu cienastu.

Sastāvdaļas:

4 g vanilīns

3 ēdamkarotes ciete

3 ēdamkarotes cukurs

300 g ķirbis

200 ml ūdens

200 g sveists

2 ēdamkarotes citrona sula

1 ola

Pagatavošana:

1.Svaigu ķirbi nomizo un sagriež kubiņos, aplej ar karstu ūdeni un vāra līdz ķirbis kļuvis mīksts. Izmantojot blenderi, pārvērš ķirbi biezenī.

2. Pievieno citrona sulu, cukuru, vaniļu un olu, sakuliet. Cieti sajauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens un atkal sakuļ.

3. Novieto maisījumu uz nelielas uguns un maisi, līdz sabiezē, neuzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Silto ķirbja masu izkāš caur sietu.

4. Sakul mīkstu sviestu un pakāpeniski pievieno to ķirbju maisījumam. Krēms ir gatavs!

Ķirbju krēms ir lieliski piemērots kūku dekorēšanai, kā arī brokastīm ar svaigu bulciņu. Un kanēlis vai kardamons padarīs garšu vēl interesantāku.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment