Veselīga lazanja ar kabačiem un biezpienu (fotorecepte)

2_1462654330-630x446

Ar dārzeņu griezēju vai asu nazi sadaliet kabačus smalkās strīpiņās, izlieciet tos uz papīra dvieļa, apkaisiet ar sāli un apsedziet ar dvieli. Atstājiet tos uz 15 minūtēm, ļaujot liekajam mitrumam iziet no dārzeņiem. Pēcāk papildus apžāvējiet strīpiņas.

Kamēr kabači tiek vaļā no liekā mitruma var ķerties klāt pie mērces.

3_1462654335-630x428

Pirmajai mērcei – Boloņas mērces alternatīvai – apcepiet malto vistas fileju kopā ar sīpoliem un kaltētām garšvielām. Kad vistas gabaliņi sarausies, pievienojiet tomātus, sāli, sasmalcinātu ķiploku un sautējiet līdz mērce kļūst bieza. Beigās pievienojiet spināta lapas un ļaujiet tām novīst.

4_1462654339-630x473

Bešamelas mērces alternatīva – vājpiena biezpiena maisījums ar citrona miziņu, sāli un olu.

5_1462654344-630x427

Pirms tam izspiediet no biezpiena visu mitrumu, tad sajauciet to ar pārējām sastāvdaļām.

6_1462654348-630x424

Uzklājiet vienu karoti tomātu mērces cepamformas pamatnē un izlieciet uz tā pirmo kabaču strīpu kārtu. Tad atkārtojiet, virs tomātu mērces liekot arī biezpiena kārtu, tādējādi aizpildot cepamformu ar kabačiem, tomātu mērci un biezpiena slāņiem. Virsū uzklājiet atlikušo citrona-biezpiena kārtu un apkaisiet visu ar rīvēto sieru.

7_1462654351-630x398

Ievietojiet cepeškrāsnī 190 grādos uz pusstundu, pirms tam uzklājot uz cepamformas foliju. Ja 30 minūšu laikā uz folijas parādās liekais šķidrums, nolejiet to līdz pusstunda beidzas, tad ļaujiet lazanjai cepties vēl 15 minūtes, tikai jau bez folija.

Labu apetīti!

Avots: lifehacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment