Vasaras zupa itāļu gaumē – minestrone

5617710-650-1452272689-soup-e1440681691798

Tulkojumā no itāļu valodas „minestrone” nozīmē „zupu ar visdažādākajām sastāvdaļām”. Kā likums to gatavo vasarā – no svaigajiem sezonas dārzeņiem, pastas vai rīsiem. Pasniegt var gan karstu, gan aukstu.

Sastāvdaļas:

  • 2,5 l ūdens
  • 200 g sausu zirņu
  • 100 g rīsu
  • 4 tomāti
  • 2 lieli tomāti un cukīni
  • 1 sīpols un burkāns
  • ½ no kāpostgalvas
  • 1 iepakojums konservētu pupiņu vai 200-300 g sausu pupiņu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • garšvielas pēc vēlmes – majorāns, baziliks, oregano utt.

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment