Vasaras ēdienkarte nav iedomājama bez tik noderīga un pieejama dārzeņa kā kabacis. Šodien pastāstīsim kā pagatavot diētisku zupu no kabačiem. Tā patiks ikvienam.
Sastāvdaļas:
- 1 vidējs kabacis
- 1 vidējs kartupelis
- 1 sīpols
- 2 glāzes ūdens
- ½ glāze piens
- 100 g rīvēts siers
- Sāls un pipari (pēc garšas)
- Karijs
- Zaļumi
Pagatavošana:
- Kabaci un kartupeli sagriez nelielos gabaliņos. Sīpolu samal.
- Uzvāri katlā ūdeni. Pievieno kartupeli un sīpolu. Pēc 5 minūtēm pievieno kabaci, sāli, piparus, kariju.
- Kad dārzeņi ir novārījušies, noņem katlu no uguns un nedaudz atdzesē.
- Daļu no ūdens, kurā vārījās dārzeņi, nolej, atlikušos dārzeņus sakul ar blenderi līdz vienmērīgai masai. Konsistencei jābūt kā biezam krējumam.
- Pie nepieciešamības nolej lieko šķidrumu. Katliņu uzliec atpakaļ uz plīts. Dārzeņiem pievieno pienu un sieru, pagaidi, kad sāk vārīties, pēc tam izslēdz.
- Zupa gatava. Pie pasniegšanas apkaisi ar zaļumiem. Ļoti garšīgi ir ēst šādu zupu ar sausiņiem.
Kādus ēdienus no kabačiem vēl tu gatavo vasarā?
avots: lifter.com.ua