Vasaras biezzupa no kabačiem: viegla, maiga un patīk bērniem

Vasaras ēdienkarte nav iedomājama bez tik noderīga un pieejama dārzeņa kā kabacis.  Šodien pastāstīsim kā pagatavot diētisku zupu no kabačiem. Tā patiks ikvienam.

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs kabacis
  • 1 vidējs kartupelis
  • 1 sīpols
  • 2 glāzes ūdens
  • ½ glāze piens
  • 100 g rīvēts siers
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Karijs
  • Zaļumi

Pagatavošana:

  • Kabaci un kartupeli sagriez nelielos gabaliņos. Sīpolu samal.
  • Uzvāri katlā ūdeni. Pievieno kartupeli un sīpolu. Pēc 5 minūtēm pievieno kabaci, sāli, piparus, kariju.
  • Kad dārzeņi ir novārījušies, noņem katlu no uguns un nedaudz atdzesē.
  • Daļu no ūdens, kurā vārījās dārzeņi, nolej, atlikušos dārzeņus sakul ar blenderi līdz vienmērīgai masai. Konsistencei jābūt kā biezam krējumam.
  • Pie nepieciešamības nolej lieko šķidrumu. Katliņu uzliec atpakaļ uz plīts. Dārzeņiem pievieno pienu un sieru, pagaidi, kad sāk vārīties, pēc tam izslēdz.
  • Zupa gatava. Pie pasniegšanas apkaisi ar zaļumiem. Ļoti garšīgi ir ēst šādu zupu ar sausiņiem.

Kādus ēdienus no kabačiem vēl tu gatavo vasarā?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment