Baklažāni ar pupiņām ziemai

Baklažānu salāti ar pupiņām – barojoša, mēreni pikanta un sātīga uzkoda, kurai ir visas iespējas kļūt par pilntiesīgu otro ēdienu.

Salātu konsistence ir atkarīga no jūsu izvēlētajiem tomātiem. Ja vēlaties minimālu sulas daudzumu, ņemiet resnāku šķirņu tomātus, kuriem ir vairāk mīkstuma, bet mazāk sulas.

Konservēšanai mēs iesakām ņemt rafinētu saulespuķu eļļu. Neattīrīta saulespuķu eļļa ir ideāli piemērota svaigu dārzeņu salātiem, bet sagatavēs tā var izdalīt nevajadzīgu rūgtumu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g pupiņas
  • 1,5 kg tomāti
  • 0,5 kg paprika
  • 125 g cukurs
  • 2 kg baklažāni
  • 0,5 kg burkāni
  • 20 ķiploku daiviņas
  • Etiķis

Pagatavošana:

1. Pupiņas ieber dziļā traukā, ielej ūdeni un atstāj uz nakti. Nākamajā dienā ūdeni nolej, pupiņas nomazgā, ielej atkal ūdeni un vāri līdz pusgatavam stāvoklim. Pēc tam pupiņas ieber caurdurī.
2. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Papriku notīri un sagriez salmiņos, baklažānu notīri un sagriez nelielos kubiņos. Arī tomātus sagriež pēc iespējas smalkāk. Ķiploku samal.
3. Emaljas katlu piepildi ar baklažāniem, burkāniem, papriku un tomātiem, samaisi un sautē 30 minūtes. Pievieno sāli, cukuru, ielej etiķi un saulespuķu eļļu. Rūpīgi samaisi, pēc tam pievieno pupiņas un sautē vēl 40 minūtes. Pievieno ķiplokus, samaisi, vāri vēl 10 minūtes.
4. Salātus saliec sterilizētas burkās, aiztaisi vāciņus. Burciņas apgriez otrādi un atstāj tādā stāvokli, kamēr tās atdziest.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment