Siera risoto bumbiņas
Sastāvdaļas:
- 400 g risoto
- 50 g mocarellas siera (ļoti ieteicams neizmantot bumbiņu formas mocarellu, bet gan vienu lielu gabalu)
- 1 ola
- 50 g rīvmaizes
- 300 ml augu eļļas cepšanai
Gatavošanas gaita:
- Sagrieziet mocarellu mazos kubiņos.
- Sakuliet olu.
- Paņemiet saujiņu risoto rokās, izstiepiet to plakani uz rokas. Uzlieciet uz tā siera šķēlīti un izveidojiet bumbiņu. Tas būs diezgan viegli, jo risoto ir lipīgs.
- Ielieciet bumbiņas cepamformā.
- Sasildiet eļļu pannā. Eļļai ir jānosedz apmēram pusi no bumbiņas. Lai pārbaudītu, vai eļļa ir sakarsusi, uzpiliniet dažas pilītes ūdens.
- Apveliet bumbiņas olā, tad rīvmaizē. Nekavējoties ielieciet tos pannā. Pastāvīgi apgrieziet bumbiņas ar putu karoti, tām ir vienmērīgi jāapcepas.
- Uzlieciet bumbiņas uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.
Avots: andychef.ru
Labu apetīti!