Trīs bezkaunīgi gardas siera uzkodas

Siera risoto bumbiņas

2111855-650-1464180110-567.png

Sastāvdaļas:

  • 400 g risoto
  • 50 g mocarellas siera (ļoti ieteicams neizmantot bumbiņu formas mocarellu, bet gan vienu lielu gabalu)
  • 1 ola
  • 50 g rīvmaizes
  • 300 ml augu eļļas cepšanai

Gatavošanas gaita:

  1. Sagrieziet mocarellu mazos kubiņos.
  2. Sakuliet olu.
  3. Paņemiet saujiņu risoto rokās, izstiepiet to plakani uz rokas. Uzlieciet uz tā siera šķēlīti un izveidojiet bumbiņu. Tas būs diezgan viegli, jo risoto ir lipīgs.
  4. Ielieciet bumbiņas cepamformā.
  5. Sasildiet eļļu pannā. Eļļai ir jānosedz apmēram pusi no bumbiņas. Lai pārbaudītu, vai eļļa ir sakarsusi, uzpiliniet dažas pilītes ūdens.
  6. Apveliet bumbiņas olā, tad rīvmaizē. Nekavējoties ielieciet tos pannā. Pastāvīgi apgrieziet bumbiņas ar putu karoti, tām ir vienmērīgi jāapcepas.
  7. Uzlieciet bumbiņas uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.

Avots: andychef.ru

Labu apetīti!

Leave a Comment