Risoto – viens no populārākajiem ēdieniem Itālijā. Var teikt, ka popularitātes ziņā tas ir vienā līmenī ar pastu. Ir daudz un dažādu risoto variantu, tāpēc jūs varat droši eksperimentēt.
Galvenais – daži noteikumi. Risoto rīsiem nav jābūt pilnībā no vārītiem, bet nedaudz cietiem uz zoba jeb „al dente”. Vislabākie rīsu konsistence – krēmveidīga un lipīga. Tāpēc rīsus nav jāmazgā pirms pagatavošanas. Vēl viens noslēpums – Itālijā risoto pasniedz karstu, tāpēc ieteicams to pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze rīsu
- 2 tomāti
- 1 ķiploka daiviņa
- 150 g brokoļu
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 300 ml ūdens
- sals pēc garšas
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 150 g sviesta pupu
- 80 ml sausa baltā vīna
- 80 g konservētas kukurūzas
- malti pipari pēc garšas
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2