Pelmeņu sacepums „Slinkā sieva” (fotorecepte)

Ieslēdziet cepeškrāsni. Nomizojiet un nomazgājiet sīpolus, sakapājiet.

Uzsildiet pannu, ielejiet eļļu. Apcepiet sīpolus, maisot, 2-3 minūtes līdz tie iegūst zeltainu krāsu.

Cepamo formu ieziediet ar eļļu un ielieciet siltā cepeškrāsnī. Silta forma neļaus pelmeņiem pielipt pie virsmas.

Vienā slānī salieciet pelmeņus formā. Apkaisiet ar sāli un pipariem.

Virsū izlieciet apceptos sīpolus.

Bļodā – sakuliet olas, apkaisiet ar sāli un pipariem, pievienojiet majonēzi, kārtīgi sakuliet vēlreiz.

Aplejiet pelmeņus ar olu-majonēzes maisījumu.

Sarīvējiet sieru uz lielas rīves.

Pēdējais slānis – rīvētais siers. Ielieciet formu. Ielieciet formu cepeškrāsnī.

Cepiet sacepumu 200-220 grādos apmēram 40 minūtes.

Apkaisiet gatavo sacepumu ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

COMMENTS

Leave a Comment