Slinkie ķirgbju vareņiki

Jēdziens “slinks”, mūsuprāt, nav pilnīgi attiecināms uz mājās gatavotiem ēdieniem. Lai gan tos ir viegli pagatavot, jums tomēr jāpieliek pūles un laiks.

Un neskatoties uz to, ka tiek pieminēti slinki vareņiki, visi uzreiz saprot, par ko ir runa. Vissvarīgākais ir paspēt vareņikus pagatavot tā, lai tie neliptu kopā, neizšļakstītos un nepaliktu maigi.

Šajā slinko vareņiku receptē piedāvājam uzreiz divas vērtīgas sastāvdaļas: barojošu biezpienu un vitamīniem bagāto ķirbi. Varat droši sagatavot vairāk vareņiku un daļu ievietot saldētavā.

LASI VĒL: Es nezināju, ka pelmeņu pagatavošana var būt tik ātra un vienkārša! Dalos ar jums

Sastāvdaļas:

500 g biezpiens

3 ēdamkarotes manna

2 ēdamkarotes cukurs

2 olu dzeltenumi

1 šķipsniņa sāls

200 g ķirbis

2 ēdamkarotes milti

1 ola

0,5 tējkarote kanēlis

10 g sviests

Pagatavošana:

1. Olai un dzeltenumiem pievienojiet sāli, biezpienu. Rūpīgi berzējiet masu. Atsevišķā traukā sarīvē ķirbju mīkstumu (bez sēklām un mizas) uz rīves ar maziem caurumiem. Pievienojiet cukuru, kanēli un kārtīgi samaisiet.

2. Pievienojiet biezpienu, miltus, mannu un izmīciet biezu mīklu. Pārklāj sagatavoto mīklu ar plastmasas plēsi un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam no mīklas izrullējiet desu, sagrieziet to gabalos, kuru platums nepārsniedz 2 cm.

3. Dziļā katliņā uzvāra ūdeni (3 l), pievieno sāli. Iemetiet vareņikus verdošā ūdenī, pēc tam, kad pelmeņi ir uzpeldējuši ūdens virspusē, vāriet vēl 5 minūtes uz lēnas uguns. Sagatavotos vareņikus izņem ar karoti, liek uz ietaukota trauka.

LASI VĒL: Pelmeņu sacepums „Slinkā sieva” (fotorecepte)

Ideja: ķirbju slinkie vareņiki var būt nesaldināti. Vienkārši nepievienojiet mīklai cukuru un kanēli, bet sasmalcinātus pētersīļus un šķipsniņu melnos piparus. Kā papildinājums lieliski der ceptas sēnes ar sīpoliem. Garšīgus eksperimentus jums!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment