Parasto kotlešu vietā – Požarska kotletes!

Gatavošanas gaita:

  1. Sviestu sagriežam nelielos kubiņos un ieliekam saldētavā. Pannā izkausējiet sviestu cepšanai, pievienojiet smalki sakapātus sīpolus un cepiet līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi. Pilnībā atdzisušus sīpolus sajaucam ar malto vistas gaļu.
  2. Baltmaizes mīkstumu iemērcējam saldā krējumā un nesaspiežot, pievienojam klāt pie maltās gaļas un sīpoliem. Iegūto masu samaisām ar rokām līdz vajadzīgai konsistencei. Maltā gaļā liekam sasaldēto sviestu un ātri samaisām. Sviestam nav jāizkūst.
  3. Kotlešu masu ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Panējumu ieberam plakanā šķīvī, blakus liekam bļodu ar siltu ūdeni, kur iemērksim rokas pirms katras kotletes formēšanas. Ņemam rokā kotlešu masu tik daudz, cik var uzlikt uz plaukstas un veidojam ovālas kotletes.
  5. Kotletes apvārtām panējumā. Visam ir jānotiek ātri, lai kotlešu masa nesasilst.
  6. Apcepam kotletes no sīpolu cepšanas atlikušā eļļā (var pievienot olīveļļu), apcepot no katras puses dažas minūtes. Tad cepeškrāsnī pilnībā nogatavinām kotletes, uzliekot tās uz noklātas cepamformas, cepam 180 grādos.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment