Salātu podiņu sadalām lapās, kārtīgi nomazgājam aukstā ūdenī un ļaujam nožust.
Bageti sagriežam kubiņos 1,5 cm lielumā. Uz cepamās formas uzlejam 2 ēdamkarotes olīveļļas, saliekam bagetes gabaliņus un samaisām tā, lai eļļa apsegtu visus kubiņus. Liekam 200 grādus karstā cepeškrāsnī un cepam 8-10 minūtes, vairākas reizes samaisot procesā.
Kamēr sausiņi gatavojas, pannā uzsildām 1 ēdamkaroti eļļas. Katru vistas fileju sagriežam gareniski 2 daļās, pievienojam sāli un piparus pēc garšas. Uzliekam uz pannas un cepam līdz abas puses ir gatavas, apmēram 5 min katrai pusei. Ja caurdurot ar nazi no filejas iztek caurspīdīga sula – tā ir gatava.
Gatavojam mērci. Ķiplokus sarīvējam uz ļoti mazas rīves vai izspiežam ar ķiploku spiedi. Liekam bļodā, pievienojam olu dzeltenumus, sinepes, citrona sulu un Vorčesteras mērci. Pievienojam sāli un piparus, kārtīgi samaisām. Nepārstājot maisīt, ar mazu strūklu ielejam 3 ēdamkarotes olīveļļas. Jāsanāk ir mērcei, kas atgādina majonēzi.
Salātu lapas saplēšam ar rokām un ieliekam salāta bļodā.
Vistas fileju sagriežam gabaliņos.
Pievienojam pie salātlapām. Aplejam ar mērci, apkaisām ar sausiņiem un sieru. Pasniedzam.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru