Rudens ir bagāts ne tikai ar krāsām uz ielas, bet arī ar košiem dārzeņiem virtuvē. Cukini, ķirbju, tomātu un paprikas sezona mudina tos izmantot gandrīz katrā ēdienā. Bet, ja jums ir apnicis parastais dārzeņu sautējums un izmēģiniet jaunu, ne mazāk garšīgu recepti.
Ķirbis ar gaļu un kāpostiem iekaroja visu mūsu redakciju – vēl piesātinātāku un aromātiskāku ēdienu mēs vēl neesam redzējuši. Mēs esam pārliecināti, ka tas patiks visiem, no maziem līdz lieliem, bet par papildporcijām nevar būt runas – noteikti pagatavojiet dubulto porciju uzreiz!
LASI VĒL: Ar 20 burciņām būs par maz! Sulīgs ķirbju mango ziemai. Garšīgs un veselīgs!
Sastāvdaļas:
500 g ķirbis
500 g vistas fileja
3 ēdamkarotes speķis
500 g kāposti
2 sīpoli
Melnie pipari (malti) pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1.Sīpolus sagriež mazos kubiņos un kopā ar gaļu cep pannā, kur jau ir apcepts (puskusis) speķis. Cep tik ilgi, līdz parādās zeltaina garoza.
2. Smalki sasmalciniet kāpostus un pievienojiet sīpoliem. Rūpīgi samaisiet un sautējiet zem slēgta vāka apmēram 10-15 minūtes.
3. Ķirbi nomizo, sagriež plānās šķēlēs vai mazos kubiņos un liek virsū atlikušajām sastāvdaļām. Pārklājiet pannu un sautējiet, līdz ķirbis ir mīksts. Pievienojiet dažas garšvielas un karstu ēdienu pasniedziet uz galda.
LASI VĒL: Ķirbju krēms
Sautētam ķirbim vislabāk pagatavot klāt kartupeļu biezeni, drupinātus rīsus vai sautētas pupiņas. Pēc izvēles vistu receptē var aizstāt ar jebkuru citu gaļu, bet pēc tam paturiet prātā, ka gatavošanas laiks var palielināties. Izmēģiniet kopā ar mums jaunus ēdienus un nebaidieties eksperimentēt virtuvē!
avots: sovkusom.ru