Gatavošanas gaita:
- Sasildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Attīrītās ķiploku daiviņas salikt uz cepamformas, sasmērēt ar augu eļļu un cept 45 minūtes.
- Sīpolus smalki sagriezt un apcept ar sviestu ietaukotā pannā, pievienojot klāt timiānu un ingveru (svaigo ir jāsarīvē ar rīvi).
- Pievienot pie sīpola apceptu ķiploku un cept tos 2-3 minūtes.
- Pārlikt ķiplokus un sīpolus kastrolī, ieliet vistas buljonu. Sildīt līdz šķidrums nesāk vārīties.
- Pievienot attīrītus un sagrieztus kartupeļus. Ar blendera palīdzību uztaisīt biezeni no zupas.
- Pievienot sāli, piparus un ieliet saldo krējumu. Atkal sildīt līdz zupa sāk vārīties.
- Noņemt no uguns, saliet šķīvjos un pēc vēlmes var pievienot klāt citrona sulu.
Labu apetīti!
Avots: takprosto.cc
Pages: 1 2