Pavasara avitaminozes laikā mums kā nekad ir nepieciešami vitamīni. Tieši ķiploks ir tas līdzeklis, kas ne tikai cīnās ar vīrusiem un baktērijām, bet arī stiprina ķermeni. Parasti cilvēki to nelieto uzturā, jo pēc ķiploka apēšanas ir nepatīkama smarža no mutes. Tomēr tas neattiecas uz šo zupu – pēc tās apēšanas var droši iet uz randiņu!
Sastāvdaļas:
- 2 lielas ķiploku galviņas
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes augu eļlas
- 2 lieli sīpoli
- 1,5 l vistas buljona
- šķipsniņa kaltēta timiāna
- ½ tējkarote kaltēta ingvera vai neliela ripiņa svaiga ingvera
- 400 g iepriekš novārīta kartupeļa mundierī (ar mizu)
- sāls, pipari
- 100 ml salda krējuma
- sula no ½ citrona pēc vēlmes
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2