Kā mājās viegli pagatavot Tuvo Austrumu gardumu – šakšuku (fotorecepte)

main_post_55495f99e4aef0547df5fc62081dbe25

Sagatavojiet sastāvdaļas – smalki sagrieziet sīpolus un ķiplokus. Uzsildiet olīveļļu un uz vidēja uguns apcepiet sīpolus 7 minūtes, tad pievienojiet ķiplokus. Gatavojiet tā 1-2 minūtes, līdz nesajutīsiet ķiploku aromātu.

main_post_bb95e9f9fc3123820870f721dd740a33

Pannā pievienojiet 2 ēdamkarotes tomātu mērces, kārtīgi samaisiet un cepiet vēl 3-4 minūtes.

main_post_ef6bfc0012b7d2e1aef7d639ff90ebf5

Sagrieziet papriku un ielieciet to pannā. Cepiet 5-7 minūtes, kamēr paprika nekļūs mīksta.

main_post_18fc813b899257053c3bc1f830033b54

Pievienojiet visus tomātus no kārbām un kārtīgi samaisiet.

main_post_da718731087264e868d3d55cb0ead215

Pievienojiet tomātu pastai timiānu, papriku un cukuru. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz visu kārtīgi samaisiet. Ja jums nepatīk asi ēdieni, var samazināt vai vispār nepievienot papriku. Kā arī jūs varat palielināt cukura daudzumu.

Gatavojiet 5-7 minūtes uz vidēja uguns.

main_post_f22044a44b7fc7953667233c7c1a5da9

Uzmanīgi sasitiet olas gar pannas malām. Samaziniet uguni, aizsedziet pannu ar vāku un gatavojiet apmēram 7-10 minūtes līdz olu dzeltenumi ir pilnībā gatavi.

Gatavo ēdienu dekorējiet ar svaigi sagrieztiem pētersīļiem un pasniedziet uz galda karstu.

Labu apetīti!

Avots: kitchenmag.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment