Pirms ķersimies klāt pie šīs sulīgas un gardas maltītes pagatavošanas, tiksi skaidrībā ar to, kas ir šakšuks. Tas ir ēdiens no olām, tomātiem, ķiplokiem, garšvielām, olīveļļas un augiem. Par šakšuka dzimteni uzskata Tunisiju, kaut gan asociē to ar Izraēlu. Šakšuku var ēst brokastīs, branča vietā, vai izveidot no tā sātīgas veģetāriešu vakariņas.
Sastāvdaļas:
- 2 kārbas (500 g) konservētu tomātu
- 6 olas
- ½ no sīpola
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 paprika
- 2 ēdamkarotes tomātu mērces
- 1 tējkarote timiāna
- 1,5 tējkarote paprikas pulvera
- 1 šķipsniņa cukura
- 1 tējkarote pētersīļu
- sāls/pipari pēc garšas
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2