Kā mājās viegli pagatavot Tuvo Austrumu gardumu – šakšuku (fotorecepte)

main_post_91b2d97c3c4d338b44712d3c0589ffe3

Pirms ķersimies klāt pie šīs sulīgas un gardas maltītes pagatavošanas, tiksi skaidrībā ar to, kas ir šakšuks. Tas ir ēdiens no olām, tomātiem, ķiplokiem, garšvielām, olīveļļas un augiem. Par šakšuka dzimteni uzskata Tunisiju, kaut gan asociē to ar Izraēlu. Šakšuku var ēst brokastīs, branča vietā, vai izveidot no tā sātīgas veģetāriešu vakariņas.

Sastāvdaļas:

  • 2 kārbas (500 g) konservētu tomātu
  • 6 olas
  • ½ no sīpola
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 paprika
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1,5 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 šķipsniņa cukura
  • 1 tējkarote pētersīļu
  • sāls/pipari pēc garšas

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment