No sākuma pagatavosim bbq mērci. Tā gatavojas ļoti ātri, bet garša ir vienkārši fantastiska! Pannā ar olīveļļu apcepam sīpolus un ķiplokus 1-2 minūtes.
Tad pievienojam brūno cukuru, tas palīdzēs karamelizēt sīpolus. Vēl pēc minūtes pieberam klāt papriku un pievienojam tomātu pastu. Ja mērce būs pārāk bieza – pievienojiet nedaudz karsta ūdens.
Sanāca, lūk, šāda gluda, aromātiska mērce. Garša tik tiešām ir kā īstam barbekjū.
Tagad taisīsim kotleti – neatņemamu burgera sastāvdaļu. Smalki sagriežam bekonu un sīpolu, kārtīgi apcepam (tā, lai bekons kļūtu kraukšķīgs – tas ir svarīgi). Pievienojam papriku un samaisām.
Pārlieciet malto gaļu traukā, pievienojiet sāli/piparus, citādi vēlāk to izdarīt būs neiespējams. Izveidojiet padziļinājumu un pārlieciet tajā apcepto masu.
Tagad pievienojiet nedaudz rīvēta siera (mocarellu vai čedaru vai jebkuru citu uz jūsu gaumi). Kārtīgi visu sajauciet un izveidojiet kotletes. Augstums apmēram 2,5 cm, diametrs ir nedaudz lielāks par bulciņas diametru.
Uz sausas pannas apcepiet sagrieztas bulciņas. Vērts pieminēt, ka bulciņu kvalitāte ietekmēs burgera garšu. Meklējiet vissvaigākās un, jūsuprāt, visgardākās.
Pēc tam pielejiet nedaudz olīveļļas un apcepiet kotletes 3 minūtes no katras puses.
Kad apgriezīsiet kotleti pirmo reizi – uzlieciet virsū siera šķēles (0,5 cm biezumā), lai tas nedaudz sāktu kust no kotletes siltuma.
Kamēr kotletes gatavojas, sagrieziet tomātus riņķos un smalki sagrieziet salātlapas. Šeit jūs varat izmantot jebkādus dārzeņus un zaļumus, bet no sākuma rekomendējam sākt ar bāzes komplektu.
Tālāk viss ir vienkārši – formējam burgerus! Bulciņa, zaļumi, tomāts, kotlete ar sieru un virsū dāsna mērces kārta!
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru