Gatavošanas gaita:
- No sākuma kefīrā pievienoja vienu olu, cukuru, sāli un eļļu, kārtīgi samaisām. Tad izsijājam 2 miltu glāzes (1 glāzi atstājam galda apkaisīšanai), pievienojam sodu, samaisām un pievienojam pie kefīra masas.
- Samaisām mīkstu mīklu, pakāpeniski pievienojot mīklu, kamēr iegūsiet mīkstu mīklu, kas nedaudz lips pie rokām. Galvenais – nepārcentieties ar mīklu, citādi hačapuri sanāks cieti. Mīklu apsedzam un noliekam to malā.
- Sieru sarīvējam uz lielas rīves, savienojam ar vienu olu un samaisām. Pildījums ir gatavs.
- No mīklas veidojam desiņu un sagriežam to 9 daļās. No katras mīklas daļas veidojam plāceni. Iekšā ieliekam siera pildījumu. Stiepjot plāceņa malas, pārklājam ar tām siera pildījumu, savienojam centrā un salipinām kopā. Gatavo “maisiņu” parveļam uz otru pusi un nedaudz sarullējam, tad vēlreiz pārveļam un sarullējam, taču ne pārāk stipri.
- Cepam hačapuri karstā pannā bez eļļas no abām pusēm līdz zeltainai krāsai. Lai labāk apceptos – uz pannas var uzlikt vāku. Gatavos hačapuri uzreiz ieziediet ar sviestu.
Labu apetīti!
Avots:vkusnodoma.net
Pages: 1 2