Franču virtuves pērle! Kartupeļi “Svētā Florentīna” (fotorecepte)

Kartupeļus nomizojiet, novāriet sālītā ūdenī līdz gatavībai, tad ūdeni nolejiet, kastroļa vāku noņemiet un atstājiet kartupeļus 10 minūtes, lai tie nedaudz apžūtu. Kartupeļu virsmai jākļūst baltai. Tad sarīvējiet kartupeļus caur sietiņu.

Sagrieziet šķiņķi mazos kubiņos.

Kartupeļu masai pievienojiet 3 olu dzeltenumus, sviestu, muskatriekstu, sāli un sagrieztu šķiņķi. Samaisiet.

Olbaltumus sadaliet uz pusēm, vienu sakuliet noturīgās putās un pievienojiet pie kartupeļu biezeņa, uzmanīgi samaisot no apakšas uz augšu.

Makaronus sadrupināt, ieliekot maisiņā un sarullējot vairākas reizes ar mīklas veltni.

Uz miltiem apkaisīta galda kartupeļu masu sarullējiet desiņās un sagrieziet vienādos gabaliņos.

Iemērciet katru kubiņu nedaudz ar dakšu sakultā olbaltumā (tos, ko jūs neiemaisījāt kartupeļu masā) un apveliet rīvmaizē, kas ir samaisīta ar makaroniem.

Apcepiet kastrolī ar lielu eļļas daudzumu. Šādus kartupeļus pasniedz karstus ar dārzeņu piedevām un salātlapām.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/cook_good

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment