Sajūtiet vasaras pieskārienu – īstie grieķu salāti (fotorecepte)

 

gr1

1. Gurķus kārtīgi nomazgāt un nomizot, sagriezt lielos pusriņķos. Ielikt tos dziļā salātu bļodā vai platā traukā, kurā būs ērti sajaukt salātus.

gr2

2. Tomātus sagriezt lielās daļiņās. Pievienot tos pie gurķiem un samaisīt. Vislabāk grieķu salātus maisīt ar rokām, katrā maisīšanas reizē pielejot nelielu olīveļļas daudzumu.

gr3

3. Saldo papriku attīrīt un sagriezt lielos kubiņos. Pievienot pie gurķiem un tomātiem, samaisīt.

gr4

4. Sarkanos sīpolus sagriezt plānos pusriņķos, tad ar rokām sadalīt uz mazām šķēlītēm. Pārlikt pie pārējiem dārzeņiem, atkal samaisīt.

gr5

5. Pievienot olīveļļas bez kauliņiem (vai nu nopirkt olīveļļas bez kauliņiem, vai atdalīt tās).

gr6

6. Cieto fetas sieru ar asu nazi sagriezt uz 1 cm bieziem taisnstūra gabaliņiem. Lai siers neliptu pie naža asmens, to ir ieteicams samitrināt ar siltu ūdeni.

gr7

7. Vēlreiz sajaukt dārzeņus salātu bļodā. Sadalīt pa porcijām, katrai pievienojot klāt 2 fetas siera gabaliņus, apliet ar olīveļļu.

gr8

8. Apkaisīt ar nelielu sāls un oregano daudzumu. Nedaudz uzsmidzināt olīveļļu un pasniegt uzreiz, kamēr dārzeņu sula neiztecēja.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

Leave a Comment