Cūkgaļas karbonādes ar ābolu mērci (fotorecepte)

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-2

Sīpolus sagriežam pusriņķos un apcepam pannā ar eļļu līdz zeltainai krāsai, pārliekam uz šķīvi.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-5

Gaļu nosusinām ar papīra dvieļiem. Tālāk izveido

jam iegriezumus uz karbonāžu tauku slāņa, lai tās neizliektos cepšanas laikā.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-3

Cepam karbonādes ar rozmarīna zariņiem. Cepam 5 minūtes no abām pusēm uz vidēja uguns.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-4

Tad pievienojam sāli no vienas puses, apveļam, pievienojam sāli un piparus no otras puses. Cepam vēl 5 minūtes, kamēr cūkgaļa pārstās būt rozā iekšpusē. Pārliekam karbonādes uz šķīvja un cenšamies tās saglabāt siltas.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-7

Ābolus nomizojam, izgriežam serdes. Sagriežam gabaliņos un apcepam līdz zeltainai krāsai uz tās pašas pannas.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-6

Pārliekam ābolus uz šķīvja. Tagad sajaucam ābolu sulu ar miltiem.

svinye-kotlety-s-yablochnym-sousom-8

Sīpolus ieliekam kastrolī, ielejam ābolu sulu un ļaujam novārīties uz liela uguns 1 minūti, kamēr mērce nesabiezēs. Pievienojam ābolus un vāram vēl pusminūti.

Uz šķīvja izliekam karbonādes, aplejam ar mērci. Kā piedevu iesakām kartupeļu biezeni.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Leave a Comment