Karaliskais ābolu pīrāgs: satriecoši garšīgs

Satriecoši garšīgs pīrāgs ar smilšu mīklu, maigu ābolu – krēma pildījumu un kraukšķīgu virsmu. Patiešām karaliski!

Sastāvdaļas:

Mīklai:

85 g sviests

1 ola

1 ēdamkarote krējums

1,5 glāze miltu

¼ glāze cukurs

3 tējkarotes cepamais pulvers

Šķipsniņa sāls

Pildījumam:

700 g āboli

1 ēdamkarote sviests ar kaudzi

200 g cukurs

Kanēlis pēc garšas

Pārliešanai:

2 olas

180 g krējums

100 g cukurs

2 ēdamkarotes milti

Vanilīns pēc garšas

Drupačas virsmai:

110 g sviests

½ glāze cukurs

1 + ¼ glāze miltu

3 tējkarotes cepamais pulveris

Pagatavošana:

Mīkla. Izkausē sviestu, pievieno olu, skābo krējumu, cukuru, sāli. Samaisiet un pievienojiet miltus ar cepamo pulveri. Mīciet mīklu.

Pildījums. Ābolus sagriež plānās šķēlēs, pievieno cukuru, sviestu un vāra uz lēnas uguns apmēram 7-10 minūtes. Sautēšanas beigās pievieno kanēli.

Pārlējums. Sakuļ olas, pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus, vaniļu. Visu kārtīgi samaisa.

Virsmas apkaisīšanai. Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru, miltiem, cepamo pulveri. Veido drupačas.

Ielieciet mīklu noņemamā formā, izveidojiet apakšu un malas. Ielieciet pildījumu, virsū pārlejie ar sagatavoto masu, virsu apkaisa ar drupatām.

Cep 180 grādos 50-55 minūtes. Ja augšdaļa ātri paliek tumša, pārklājiet to ar foliju.

Labu apetīti!

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment