Bostonas krēma torte (fotorecepte)

141777-ed4_thumb

Samaisiet miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.

141778-ed4_thumb

Olu dzeltenumus sarīvējiet ar citrona sulu un eļļu.

141779-ed4_thumb

Olbaltumus sakuliet ar atlikušajiem 100 g cukura līdz maigai, noturīgai masai.

141780-ed4_thumb

No sākuma pievienojiet 1/3 olbaltumu pie dzeltenumiem.

141781-ed4_thumb (1)

.. tad pārējo olbaltumu daļu.

141782-ed4_thumb

Pakāpeniski pievienojiet miltu maisījumu un uzmanīgi samaisiet līdz viendabīgai masai.

141783-ed4_thumb

Noņemamo formu noklājiet ar cepamo papīru un nedaudz ieziediet ar eļļu, formas malas nevajag ieziest. Cepiet biskvītu 30-40 minūtes līdz sausam kociņam. Atdzesējiet formā.

 

Krēmam – kastrolī samaisiet olas, cieti un cukuru. Pievienojiet pusglāzi piena un vēlreiz kārtīgi samaisiet, tad pievienojiet atlikušo pienu un uzlieciet uz liela uguns.  Pastāvīgi maisot, vāriet līdz masa sāk burbuļot (apmēram 2 minūtes), noņemiet no uguns. Pievienojiet vanilīnu un sviestu, samaisiet. Atdzesējiet.

141784-ed4_thumb

Gatavo biskvītu sagrieziet 3 slāņos. Divus apkašējos dāsni ieziediet ar krēmu.

141785-ed4_thumb

Glazūrai – uzlieciet ūdens peldē salauztos šokolādes gabaliņus un saldo krējumu, vāriet, maisot, līdz viendabīgai konsistencei.141786-ed4_thumb

Aplejiet ar glazūru tortes augšu un malas. Torte ir gatava!

Labu apetīti!

Avots: edimdoma.ru

 

Leave a Comment