![]()
Samaisiet miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
![]()
Olu dzeltenumus sarīvējiet ar citrona sulu un eļļu.
![]()
Olbaltumus sakuliet ar atlikušajiem 100 g cukura līdz maigai, noturīgai masai.
![]()
No sākuma pievienojiet 1/3 olbaltumu pie dzeltenumiem.
![]()
.. tad pārējo olbaltumu daļu.
![]()
Pakāpeniski pievienojiet miltu maisījumu un uzmanīgi samaisiet līdz viendabīgai masai.
![]()
Noņemamo formu noklājiet ar cepamo papīru un nedaudz ieziediet ar eļļu, formas malas nevajag ieziest. Cepiet biskvītu 30-40 minūtes līdz sausam kociņam. Atdzesējiet formā.
Krēmam – kastrolī samaisiet olas, cieti un cukuru. Pievienojiet pusglāzi piena un vēlreiz kārtīgi samaisiet, tad pievienojiet atlikušo pienu un uzlieciet uz liela uguns. Pastāvīgi maisot, vāriet līdz masa sāk burbuļot (apmēram 2 minūtes), noņemiet no uguns. Pievienojiet vanilīnu un sviestu, samaisiet. Atdzesējiet.
![]()
Gatavo biskvītu sagrieziet 3 slāņos. Divus apkašējos dāsni ieziediet ar krēmu.
![]()
Glazūrai – uzlieciet ūdens peldē salauztos šokolādes gabaliņus un saldo krējumu, vāriet, maisot, līdz viendabīgai konsistencei.![]()
Aplejiet ar glazūru tortes augšu un malas. Torte ir gatava!
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru
