Samaisiet miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
Olu dzeltenumus sarīvējiet ar citrona sulu un eļļu.
Olbaltumus sakuliet ar atlikušajiem 100 g cukura līdz maigai, noturīgai masai.
No sākuma pievienojiet 1/3 olbaltumu pie dzeltenumiem.
.. tad pārējo olbaltumu daļu.
Pakāpeniski pievienojiet miltu maisījumu un uzmanīgi samaisiet līdz viendabīgai masai.
Noņemamo formu noklājiet ar cepamo papīru un nedaudz ieziediet ar eļļu, formas malas nevajag ieziest. Cepiet biskvītu 30-40 minūtes līdz sausam kociņam. Atdzesējiet formā.
Krēmam – kastrolī samaisiet olas, cieti un cukuru. Pievienojiet pusglāzi piena un vēlreiz kārtīgi samaisiet, tad pievienojiet atlikušo pienu un uzlieciet uz liela uguns. Pastāvīgi maisot, vāriet līdz masa sāk burbuļot (apmēram 2 minūtes), noņemiet no uguns. Pievienojiet vanilīnu un sviestu, samaisiet. Atdzesējiet.
Gatavo biskvītu sagrieziet 3 slāņos. Divus apkašējos dāsni ieziediet ar krēmu.
Glazūrai – uzlieciet ūdens peldē salauztos šokolādes gabaliņus un saldo krējumu, vāriet, maisot, līdz viendabīgai konsistencei.
Aplejiet ar glazūru tortes augšu un malas. Torte ir gatava!
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru