Pašceptas savērptās bagetes

Sastāvdaļas:

• 470 g milti
• 2 tējkarotes sāls
• 0,5 glāze sausais raugs
• 375 ml ūdens

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā sajauc izsijātus miltus, sāli, sauso raugu. Ielejiet 375 ml silta ūdens un samaisiet ar karoti līdz iegūta viendabīga masa. Trauku pārklāj ar foliju un atstāj istabas temperatūrā uz nakti.

2. No rīta sagatavojiet darba virsmu, pārkaisot to ar miltiem. Izklājiet mīklu, saplaciniet un salieciet aploksnes formā. Pagrieziet ar šuvi uz leju, pārklājiet un atstājiet vēl uz 40 minūtēm.

3. Pēc noteiktā laika mīklu sadaliet trīs daļās, katru savērpjot un nedaudz izstiepjot. Pārklājiet cepešpannu ar cepamo papīru, izklājiet mīklu un ļaujiet tai nostāvēties vēl 15 minūtes. Šajā laikā uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem.

4. Cepiet bagetes 12-15 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesējiet maizi uz stiepļu statīva.

Labu apetīti!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment