Tautas ticējumi jums pateiks, ko nozīmē, ja maize nokrīt uz grīdas

Kopš laiku gala maize tika uzskatīta par galveno ēdienu ģimenē. Mīciet mīklu un pēc tam ar cieņu cepiet smaržīgus, gaisīgus klaipus.

Saimnieces neapšaubāmi sekoja procesa nerakstītajiem noteikumiem.  Kad maizes gabals vai vesels klaips nokrita tieši uz grīdas, tas tika uzskatīts par zīmi. Kopš neatminamiem laikiem cilvēkiem ir zināmi ticējumi par maizi.

Līdz pat šai dienai noteiktas zīmes pastāv un tās tiek ņemtas vērā.

Zīmes

Ko nozīmē, ja maize nokrīt uz grīdas:

• Maize nokrīt uz grīdas svarīga notikuma laikā? Vizītē jūs varat sagaidīt nozīmīgu personu. Visticamāk, šis viesis sniegs jums interesantas ziņas.

• Puse no maizes šķēles izkrīt no rokām ģimenes mielasta laikā (vakariņās vai pusdienās) – nepatīkamas ziņas ienesīs tavā mājā kāds, kurš jau steidzas.

• No galda nokrīt šķēlēs sagrieztas maizes šķēles vai puse maizes kodiena – drīz tam, kam ir nokritusi šāda maize, būs grūti laiki, kas saistīti ar finansēm. Tā vietā, lai samazinātu ienākumus, jūs varat iegūt problēmas savā darba vietā.

• Nejauši izkaisītas drupatas, slaucot tās no galda ar lupatu vai drupatas, kuras nokritušas, ēdot maizi – jums jāuzmanās no nepatikšanām, kas saistītas ar veselību. Visticamāk, to būs grūti atgūt. Turklāt ārstēšanas process no ģimenes budžeta prasīs pienācīgu naudas summu. Kopumā, ja tas notika un drupačas atradās uz grīdas, jums jāpievērš uzmanība jūsu labsajūtai un mājsaimniecības stāvoklim.

• Svaigs, neskarts maizes klaips nokrita uz grīdas? Pielieciet visas pūles, lai novērstu ģimenes ķildas jau sākumā. Ja tas nav izdarīts, tad no nelielas neapmierinātības dzirksteles patiešām var uzliesmot spēcīga skandāla liesma.
Daudzi jaunlaulātie un viesi nereti pievērš uzmanību arī zīmēm, kas notiek kāzās, tostarp, kad nokrīt maize:

• Nokožot klaipa gabalu, viss jādara tā, lai šis gabals nenokristu uz grīdas. Ja tas notika, tad otrā puse ievērojami nomāks to, kam maize nokrita. Tavs laulātais draugs tevi pilnībā pakļaus.

• Par sliktu zīmi kāzās uzskata, kad nokrīt klaips, ar kuru sagaidīja jauno pāri, un no kura šis pāris jau baudīja gabalu. Tas nozīmē, ka jaunā ģimene nebūs spēcīga.

• Sliktākais, kad neprovēts maizes klaips nokrīt uz grīdas. Šī zīme jaunajai ģimenei sola daudz grūtu pārbaudījumu un naudas trūkumu.

Nākošajā lapā citi ticējumi, kuri saistīti ar maizi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment