Risoto ar dārzeņiem

thumb-840x4401

Risoto – viens no populārākajiem ēdieniem Itālijā. Var teikt, ka popularitātes ziņā tas ir vienā līmenī ar pastu. Ir daudz un dažādu risoto variantu, tāpēc jūs varat droši eksperimentēt.

Galvenais – daži noteikumi. Risoto rīsiem nav jābūt pilnībā no vārītiem, bet nedaudz cietiem uz zoba jeb „al dente”. Vislabākie rīsu konsistence – krēmveidīga un lipīga. Tāpēc rīsus nav jāmazgā pirms pagatavošanas. Vēl viens noslēpums – Itālijā risoto pasniedz karstu, tāpēc ieteicams to pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze rīsu
  • 2 tomāti
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 150 g brokoļu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 300 ml ūdens
  • sals pēc garšas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 150 g sviesta pupu
  • 80 ml sausa baltā vīna
  • 80 g konservētas kukurūzas
  • malti pipari pēc garšas

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Leave a Comment