Aioli
Ļoti iecienīta Vidusjūras mērce. Tas sastāv no ķiplokiem un olīveļļas. Tam ir ļoti izteikta garša, bet kopā ar gaļu tas liek iemīlēties tajā jebkuram gardēdim.
Sastāvdaļas:
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 paipalu olu dzeltenumi
- 250 ml olīveļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- sāls pēc garšas
Gatavošanas gaita:
- Samīciet ķiploku.
- Blenderī apvienojiet ķiploku ar olu dzeltenumiem, citrona sulu un sāli.
- Ar plānu strūkliņu ielejiet olīveļļu.
- Sakuliet mērci līdz tā sabiezē.
- Pārlieciet mērci traukā, aizsedziet ar pārtikas plēvi un atdzesējiet ledusskapī 1 stundu.
Avots: kitchenmag.ru