3 vislabākās mērces šašliku sezonai

main_post_5eb295ec5b99cba05a513444480b468a

Aioli

Ļoti iecienīta Vidusjūras mērce. Tas sastāv no ķiplokiem un olīveļļas. Tam ir ļoti izteikta garša, bet kopā ar gaļu tas liek iemīlēties tajā jebkuram gardēdim.

Sastāvdaļas:

  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 paipalu olu dzeltenumi
  • 250 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sāls pēc garšas

Gatavošanas gaita:

  1. Samīciet ķiploku.
  2. Blenderī apvienojiet ķiploku ar olu dzeltenumiem, citrona sulu un sāli.
  3. Ar plānu strūkliņu ielejiet olīveļļu.
  4. Sakuliet mērci līdz tā sabiezē.
  5. Pārlieciet mērci traukā, aizsedziet ar pārtikas plēvi un atdzesējiet ledusskapī 1 stundu.

Avots: kitchenmag.ru

Leave a Comment