3 vislabākās mērces šašliku sezonai

main_post_1b90ba513becd73c7efe54b0cb5e3c37

Franču tomātu mērce

Šašliki bez tomātu mērces.. tas taču nav iespējams! Tamdēļ piedāvājam franču tomātu mērci. Tas ideāli papildinās vistas šašliku vai šašliku no netreknas gaļas.

Sastāvdaļas:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 50 ml sausa baltā vīna
  • 3 vidēja izmēra tomātu
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 250 g sviesta

Gatavošanas gaita:

  1. Noņemiet tomātu ādiņu, pirms tam uzlejot uz tiem verdošu ūdeni.
  2. Pārlieciet tomātus blenderī un sablenderējiet.
  3. Dzeltenumus sakuliet ar sāli līdz parādās gaisīgas putas.
  4. Izkausējiet sviestu kastrolī uz vidēja uguns un pievienojiet baltu vīnu.
  5. Pēc 4 minūtēm pievienojiet tomātus un gatavojiet vēl 7 minūtes.
  6. Samaziniet uguni un pievienojiet dzeltenumus. Vāriet, maisot, vēl 3 minūtes, tad atdzesējiet.
  7. Mērce ir gatava pasniegšanai.

Šķir nākamo lapu, lai redzētu pēdējo mērci šašlikiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment