Franču tomātu mērce
Šašliki bez tomātu mērces.. tas taču nav iespējams! Tamdēļ piedāvājam franču tomātu mērci. Tas ideāli papildinās vistas šašliku vai šašliku no netreknas gaļas.
Sastāvdaļas:
- 3 olu dzeltenumi
- 50 ml sausa baltā vīna
- 3 vidēja izmēra tomātu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 250 g sviesta
Gatavošanas gaita:
- Noņemiet tomātu ādiņu, pirms tam uzlejot uz tiem verdošu ūdeni.
- Pārlieciet tomātus blenderī un sablenderējiet.
- Dzeltenumus sakuliet ar sāli līdz parādās gaisīgas putas.
- Izkausējiet sviestu kastrolī uz vidēja uguns un pievienojiet baltu vīnu.
- Pēc 4 minūtēm pievienojiet tomātus un gatavojiet vēl 7 minūtes.
- Samaziniet uguni un pievienojiet dzeltenumus. Vāriet, maisot, vēl 3 minūtes, tad atdzesējiet.
- Mērce ir gatava pasniegšanai.
Šķir nākamo lapu, lai redzētu pēdējo mērci šašlikiem!